Κοτόπιτα με μανιτάρια και πιπεριές



Μια αμιγώς ελληνική συνταγή που μοιάζει με κυρίως πιάτο. Η γραβιέρα παντρεύεται με τα σωταρισμένα μανιτάρια και οι πιπεριές με το γιαούρτι σε μια απολαυστική πίτα.

Συστατικά
10 φύλλα κρούστας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
100 γρ. φέτα
100 γρ. γιαούρτι
200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για τα φύλλα
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τα μανιτάρια και τις πιπεριές.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλέτα μπούτι κοτόπουλο, κομμένα σε κομματάκια.
Μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα υγρά από τα λαχανικά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι και έπειτα προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη φέτα χοντροσπασμένη.
Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα λαχανικά στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε.
Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί, βάζοντας 2 φύλλα στη βάση.
Βάζουμε τη γέμιση και μετά βάζουμε το επόμενο φύλλο.
Το λαδώνουμε ελαφρώς και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα.
Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο, την κόβουμε σε κομμάτια προσέχοντας να μην χαράξουμε τα φύλλα που έχουμε βάλει στη βάση.
Ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο.
Κατόπιν, βάζουμε το ταψί στο κάτω μέρος της κουζίνας, βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.

Πηγή: Cool Artisan